10 zile.

asa trece timpul...au trecut 10 zile de la ultimul post(micul)...si acum revin cu unul siii mai mic.
10 zile s-au dus..
mai sunt 10 pana cand octombrie va spune...pa.
toamna..frig...liceu...teste...greu.
10.
poate o sa scriu tot peste 10 zile.
pe 31 octombrie.
desi sper ca nu:).

Greva generala.

Pam-Pam. azi, greva,bineinteles.
no school.luni,05 octombrie,nimeni nu s-a dus la liceu/scoala.
bine.s-au dus.astia de la facultate.:">si-au invaatat.ca doar au inceput si ei.un fel de 14 septembrie pentru noi!.:d
weekend mai lung cu o zi.sau? poate mai mult.
luni..e zi grea pentru mine la liceu.ore grele, dar parca vad ca le recuperam sambata!:d saau dupa program.ma rog'ei stiu;ce si cum.[mate*2,rom*2,fizica*2]
oare cat va tine greva?
mai stam acasa?
oricum,maine ne ducem sa vedem'cum stau lucrurile'.
preferam ca aceasta minunata greva sa fie martea.dar poate va fi.poate va fi si miercuri.si joi! si gata:|. ca asta inseamna ca m'as duce de 17 mii de ori sambata la scoala,si nuu vreaau:(.
maine se clarifica totul.
azi,mai nimeni n-a avut chef de munca.

tu ce crezi?maine,greva sau nu?:>
acum te las,ma duc sa invat .
la istorie.motivul meu pentru care vroiam ca sa fie greva marti.

apropo,stiu. am aberat:"> nu e nevoie sa spui.
macar m-am mai facut de un post.

Bucureşti: Ziua Internaţională a Animalelor


Ziua Internaţională a Animalelor este, de 78 de ani, evenimentul prin care, în fiecare an la 4 octombrie, este readusă în prim plan situaţia speciilor aflate în pericol.


Iniţiată în anul 1931 la Florenţa prin intermediul unei convenţii a ecologiştilor, Ziua Internaţională a Animalelor este, la ora actuală, celebrată în întreaga lume, potrivit Centrului de Iniţiativă pentru Mediu.

În anul 2006, s-a consemnat un număr-record de acţiuni legate de Ziua Internaţională a Animalelor, din America până în Asia şi din Europa până în Australia, organizaţii de protecţia animalelor, dar şi alte instituţii din întreaga lume organizând evenimente pentru a face cunoscute problemele animalelor.

În 2005, organizaţia „The Human Society International“ şi-a coordonat campania împotriva folosirii animalelor pentru lupte, cu Ziua Internaţională a Animalelor. Totodată, organizaţii ca „Bella Moss Foundation“ şi „Animal Health Trust“ au promovat acţiuni de conştientizare a problemelor de sănătate ale animalelor.

Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate abia în secolul al XVIII-lea, conform Fundaţiei pentru protecţia animalelor „Vier Pfoten“.

De asemenea, prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit „Martin's Act“ şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822.

Stop! Fără animale sălbatice în circuri!


În România, de Ziua Internaţională a Animalelor, bucureştenii sunt invitaţi să participe, astăzi, de la ora 12.00, la un eveniment ce are ca scop evidenţierea situaţiei reale a animalelor de circ, în cadrul campaniei „Stop It! Fără animale sălbatice în circuri!“, anunţă organizaţiile de protecţie a animalelor.

Acţiunea are loc în parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle. Trecătorii pot asista la un spectacol cu jongleuri, animatori pe catalige şi magicieni, iar copiii vor beneficia de o şedinţă gratuită de „face painting“ şi vor primi vată de zahăr şi obiecte promoţionale.

4 octombrie. ziua in care se intampla o groaza de lucruri.
sursa: adevarul.ro

Bucureşti: Show aviatic printre nori, la Otopeni

Aeroportul din Otopeni a sărbătorit astăzi 40 de ani de existenţă printr-o demonstraţie de acrobaţie pe un cer căptuşit de nori, La mitingul aviatic care a început, în ciuda ploii, la ora 10.30, au participat 36 de piloţi şi şase paraşutişti.


Cei aproximativ 1.500 de oameni care nu s-au sinchisit de condiţiile meteo şi au venit azi-dimineaţă la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ din Otopeni au urmărit looping-uri, manevre de război şi acrobaţii pe cer executate de piloţii Şcolii de Aviaţie, Statului Major al Foţelor Aeriene, Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor din Craiova, Aeroclubului Român şi Special Air Services Bucureşti.

Spectacolul a fost asigurat de 42 de aparate de zbor, avioane de agrement de război şi civile. Astfel, spectatorii au putut admira avioane CESSNA 172, Hercules, Mig 21 Lancer, dar şi elicoptere Puma Socat. Tinerii curioşi şi-au fixat obiectivele aparatelor de fotografiat spre cer, copiii s-au urcat în cârca părinţilor pentru surpride mai bine mişcările de vultur ale avionului Hercules, sau MIG 21, iar cei mai în vârstă s-au limitat la a compara cu mitingurile din alţi ani. „Călătoresc foarte mult cu avionul şi îmi stârneşte curiozitatea orice din domeniul aviatic. Am fost şi la un miting anul trecut“, a spus Aurel Gromnic, unul dintre spectatori.

Festivitatea a început cu un zbor demonstrativ al Şcolii de Aviaţie Civilă, cu trei aparate de zbor CESNA 132. Unul dintre aceste avioane a fost pilotat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, care apoi a urmărit evoluţia celorlalţi piloţi.

Şoimii au zburat pentru Mihai Dobre

Avioanele de mici dimensiuni ale Aeroclubului Român, reprezentat de lotul „Hawks of Romania“, aflat sub comanda lui George Rotaru, au spart norii cu mici acrobaţii la joasă înălţime.

De asemenea, cei şase paraşutişi au lansaţi de la 1.200 de metri, spre încântarea celor mici care urmăreau punctele negre de pe cer, aflate în competiţie cu picăturile de ploaie.

Reprezentaţia celor de „Hawks of Romania“ a fost dedicată pilotului Mihai Dobre, care şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic din luna iunie. „În aviaţie dacă te bagi, eşti conştient că se poate întâmpla orice“, a comentat ministrul Berceanu, aplaudând evoluţia celor de la Aeroclub, executată în memoria lui Dobre.


foarte interesant:).
sursa: adevarul.ro